נכתב על ידי שי פרץ
בעת פטירת קרוב, חשוב לבדוק מה מצב תיק הביטוח האישי שלו על מנת שתוכלו כקרוביו למצות את הזכויות המגיעות לכם.
בכתבה הבאה נסביר לכם כל מה שצריך לדעת לגבי חיפוש ביטוחים על שם קרוב שנפטר בהר הביטוח, איך להבדיל בין הביטוחים השונים, איך למצות את הזכויות על הפוליסות בצורה הטובה ביותר וכן איזה מסמכים תצטרכו להכין כדי לתבוע את הפוליסות.
לפניכם תוכן עניינים שיסייע לכם להתמצא בקריאת הכתבה ולהפיק ממנה את המקסימום.
תוכן עניינים
מה זה הר הביטוח לנפטר?
אתר הר הביטוח הממשלתי מאפשר למצוא מידע ביטוחי על קרוב שנפטר לפי תעודת זהות של המבוטח וכמה שאלות אבטחה פשוטות.
אתר זה הוקם על ידי משרד האוצר ונועד להגיש לציבור בצורה ברורה ויעילה את כל המידע על תיק הביטוח הפרטי של הנפטר בכל חברות הביטוח השונות.
בהר הביטוח יופיע דו"ח על תיק הביטוח האישי של הנפטר.
הדו"ח מכיל בתוכו מידע על ביטוחי בריאות, ביטוחי חיים, ביטוחי רכב וביטוח דירה.
על ההבדלים ביניהם ומה תוכלו למצוא בכל קטגוריה נפרט בהמשך הכתבה וכן תוכלו לקרוא עוד הרבה מידע שיכול לסייע לכם להתנהל כלכלית נכון ברחבי האתר.
בעת מקרה פטירה, קרוביו של הנפטר יכולים להיכנס לאתר הר הביטוח לאזור באתר שנקרא –"תיק ביטוחים על שם קרוב שנפטר".
באזור זה יוכלו קרוביו של הנפטר, למצוא את כל המידע הרלוונטי על התיק הביטוחי של הנפטר.
חשוב לדעת, בעת קרות מקרה פטירה, מעבר לתיק הביטוחי, חשוב לדעת מה מצב הכספים והקופות של הנפטר ולשם כך קיים שירות הר הכסף לנפטר.
רוצה שנעזור לך למצוא מידע ביטוחי של נפטר? מלא את הטופס
איך מוצאים את תיק הביטוח האישי של הנפטר?
על מנת לראות את המידע הביטוחי של הנפטר מה שתצטרכו לעשות זה לבחור מבין 2 האפשרויות הבאות- בדיקה עצמאית בהר הביטוח הממשלתי או בדיקה על ידי צוות המומחים של הפיננסון.
מדריך לחיפוש ביטוחים על שם קרוב שנפטר בהר הביטוח
כדי להיכנס לאתר הר הביטוח הממשלתי בפעם הראשונה צריך קודם כל להירשם לאתר הר הביטוח הממשלתי.
לאחר שנכנסים לאתר הר הביטוח הממשלתי לוחצים על כניסה למבוטחים כמו שמסומן באדום בתמונה הבאה:
לאחר מכן, מגיע שלב ההרשמה.
במידה ונרשמתם כבר לאתר ממשלתי תוכלו להזין פרטי כניסה ובמידה ולא תצטרכו ללחוץ על הרשמה כמו שמסומן באדום בצילום מסך הבא מתוך הר הביטוח:
במידה ואתם צריכים עזרה בהרשמה לאתר הר הביטוח תוכלו לצפות בסרטון ההסבר שהכינו ברשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון:
לאחר שסיימתם את ההרשמה תוכלו לחזור על התהליך, להזין את פרטי הכניסה שלכם ולהגיע למסך ההתחברות להר הביטוח.
שם תצטרכו להזין את פרטיכם האישיים- מספר תעודת זהות, תאריך הנפקה, תעודת לידה ולענות על שאלת אבטחה אוטומטית.
מיד עם סיום תהליך הזיהוי תגיעו לדו"ח הר הביטוח שלכם שהוא בעצם תיק הביטוח האישי שלכם על פי הנתונים המעודכנים במערכת הממשלתית.
לאחר שיוצג מולכם תיק הביטוח האישי שלכם, תוכלו ללחוץ על כפתור "כניסה לתיק נוסף" כמו בצילום מסך הבא מתוך הר הביטוח:
לאחר שתלחצו על כניסה לתיק נוסף, יפתחו לכם האפשרויות הבאות:
לחצו על תיק ביטוחים על שם קרוב שנפטר כמו שמסומן באדום בתמונה מעל ותגיעו למסך הבא:
במסך לעיל תוכלו להזין את פרטיו האישיים של הנפטר- מספר תעודת זהות, תאריך לידה, תאריך פטירה וכן תווי אבטחה שתצטרכו להקליד בהתאם לתמונה המתחלפת שתוצג.
לאחר שמילאתם את הפרטים לחצו על אישור לתנאי השימוש של האתר וכן על זה שהפרטים שהוזנו הם אכן פרטים של קרוב שנפטר.
לחצו על צפיה בתיק הביטוחי ויפתח מולכם דו"ח שמציג את כל ביטוחיו של הנפטר.
הדוח יחולק ל-3 נושאים:
ביטוח כללי
שם תוכלו למצוא מידע על ביטוחי דירה ורכב, אתם תוכלו לראות איפה הנפטר ביטח את הדירה או דירות שברשותו וכן את הרכב או הרכבים שהיו ברשותו.
כלומר באיזה חברת ביטוח, איזה כיסויים בדיוק וגם תוכלו גם לראות את העלויות של הפוליסות שלו כך שתוכלו לקבל החלטות בהתאם למצב.
ביטוח בריאות
שם יוצג כל המידע אודות ביטוחי הבריאות של הנפטר- ביטוח בריאות פרטי, ביטוח סיעודי פרטי, ביטוח סיעודי קופת חולים, ביטוח תאונות אישיות, ביטוח מחלות קשות וביטוח פיצוי סרטן.
ביטוח חיים
שם יוצג כל המידע אודות ביטוח חיים פרטי, כיסוי מוות ונכות מתאונה, ביטוח חיים למשכנתא ואובדן כושר עבודה.
במידה ואתם צריכים עזרה בכניסה למידע ביטוחי על שם קרוב שנפטר תוכלו להיעזר בסרטון של רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון שמסביר זאת בצורה פשוטה:
בדיקה על ידי צוות המומחים של הפיננסון
במידה ותרצו שנציג מקצועי שלנו יבדוק ביחד איתכם בהר הביטוח ויעביר לכם את כל המידע הרלוונטי, תוכלו להשאיר פרטים בטופס הבא ונציגינו המקצועיים יחזרו אליכם בהקדם האפשרי וישמחו לסייע.
נציגינו יוכלו לשלוח אליכם את הדו"ח הביטוחי של הנפטר לאימייל או ישירות ל- WhatsApp בהתאם לבחירתכם, כמו כן- הם יוכלו לסייע לכם ולמסור לכם פרטי יצירת קשר עם חברות הביטוח וכן להכווין אתכם איך נכון לבצע את התביעה בפוליסות של הנפטר.
רוצה שנעזור לך למצוא מידע ביטוחי של נפטר? מלא את הטופס
חיפוש ביטוח חיים של נפטר יכול להתבצע בקלות על ידי הר הביטוח, כפי שהוסבר במדריך לעיל.
במידה ופספסתם, אני ממליץ לעלות קצת למעלה ולקרוא את המדריך לחיפוש מידע ביטוחי על שם קרוב שנפטר בהר הביטוח.
לאחר שיהיה בידכם דו"ח הביטוחים של הנפטר, תוכלו לראות שם שחור על גבי לבן באיזה חברות ביטוח הנפטר מבוטח בביטוחי חיים.
חשוב שתפנו לחברות הביטוח שהנפטר מבוטח בהם ותבקשו העתק פוליסת ביטוח חיים, על מנת שתוכלו לקרוא את כל פרטי הפוליסה וגם את האותיות הקטנות במידה וישנן.
לאחר שיהיו בידיכם כל הפוליסות של הנפטר תוכלו לראות בדיוק על איזה סכום ביטוח הנפטר היה מכוסה בביטוחי החיים שלו ותוכלו להתחיל תהליך של תביעת הפוליסות מול חברות הביטוח.
סכום הביטוח שבו היה מבוטח הנפטר הוא סכום הכסף שאותו המוטבים\היורשים צפוים לקבל מהחברה המבטחת, כדי לבדוק מהו סכום הביטוח תצרכו לקרוא את העתק הפוליסה שקיבלתם מחברת הביטוח ולראות, זה כתוב בכל העתק פוליסת ביטוח חיים בצורה ברורה.
נקודות חשובות שכדאי שתדעו במידה ואתם מתכוונים לתבוע פוליסת ביטוח חיים של קרוב שנפטר:
1. במידה ובפוליסת ביטוח החיים כתובים במפורש שמות המוטבים עם תעודת הזהות שלהם, אז המוטבים יוכלו לפנות לחברת הביטוח עם תעודת פטירה ולקבל את סכום הכסף שבוטח בפוליסה.
2. במידה ואין בפוליסת ביטוח החיים של הנפטר מוטבים ספציפיים וכתוב שם רק יורשים חוקיים, היורשים יצטרכו לפנות לחברת הביטוח ולשלוח להם תעודת פטירה + צו ירושה.
שימו לב, במידה ואתם לא בקיאים בקריאת פוליסות ביטוח אתם יכולים לפנות לבעל מקצוע שיסייע לכם בקריאת הפוליסות כך שתבינו על מה הנפטר מבוטח וכן תוכלו להיעזר בו בתהליך התביעה ומיצוי זכויות הנפטר מול חברות הביטוח.
איתור ביטוח בריאות של נפטר בהר הביטוח
כשנכנסים לדו"ח הר הביטוח של הנפטר, חשוב גם לראות מה הכיסויים שיש לנפטר תחת קטגוריית בריאות.
במקרה והנפטר הלך לעולמו כתוצאה ממחלה או תאונה יכול להיות שהוא מבוטח בפוליסת בריאות מסוימת שמגיע לו דרכה סכום פיצוי כספי, אתם תוכלו לראות בדו"ח ביטוחי הבריאות של הנפטר בהר הביטוח את הכיסויים הספציפיים שיש לנפטר, כמה משלם עליהם ובאיזה חברות ביטוח הוא מבוטח כך שתוכלו לפנות לחברות הביטוח הרלוונטיות לבקש מהם "העתק פוליסה" של הנפטר.
אחרי שיהיו בידיכם העתקי פוליסות הבריאות של הנפטר, אנחנו ממליצים לכם לפנות לגום מקצועי בתחום שיבחן את פוליסות ביטוח בריאות של הנפטר לעומק ואת נסיבות הפטירה ויסייע לכם להבין אם יש זכויות שתוכלו לתבוע בפוליסות ביטוח הבריאות של הקרוב שנפטר.
איתור ביטוחים על שם נפטר שלא מופיעים בהר הביטוח
טיפ חשוב שיכול לסייע רבות לקרוביו של הנפטר:
אני ממליץ לבדוק בחשבון בנק\דפי פירוט אשראי של הנפטר כל תשלום ששולם לחברות הביטוח השונות ולבצע התאמה בין הדו"ח שמתקבל מהר הביטוח אודות תיק הביטוח של הנפטר ולראות שיש התאמה מלאה.
במידה ותמצאו תשלומים לחברות ביטוח עם סכום שלא מתאים לפוליסות בהר הביטוח או שתמצאו תשלומים נוספים מעבר למה שמופיע בהר הביטוח, כנראה שינה עוד פוליסת ביטוח שלא מופיעה בהר הביטוח.
אם אתם שואלים את עצמכם מה הטעם בהר הביטוח אם יכול להיות מצב שיש פוליסה על שם מבוטח שלא תופיע בכלל בדו"ח, אתם לגמרי צודקים.
חשוב להכיר שיש אחוז קטן מסוכני הביטוח שמסמנים בעת מכירת פוליסה חדשה ללקוח שהיא לא תופיע בהר הביטוח ולכן ישנו סיכוי כלשהוא שהנפטר מבוטח בעוד פוליסת ביטוח שלא מופיעה בהר הביטוח ולכן חשוב מאוד לעבור על הוראות החיוב בחשבון הבנק של הנפטר וכן על דפי פירוט האשראי.